Is Anime Duur Om Te Maken? Hoeveel Het Kost Om Een Anime Te Maken.

Als je naar een anime kijkt, zul je waarschijnlijk denken dat het niet zo duur is als andere animaties zoals 3D-gerenderde animaties of zeer gedetailleerde andere 2D-animaties. En hoewel dat misschien waar is, is het nog steeds niet goedkoop om een anime te maken.

Dus hoeveel kost een anime-aflevering om te maken? Een gemiddelde 2D-animatie van 60 seconden kost ongeveer 6000. Een complete aflevering kan tussen 100.000 € en 300.000 kosten. Dit betekent dat een seizoen van 12 afleveringen kan oplopen tot 3,6 miljoen dollar. En dit is alleen de productie en houdt geen rekening met de marketingkosten!

Animatie Is Zo Duur Om Te Maken.

Animaties zijn duur omdat ze veel werk vergen. Ook al is het een simpele animatie, het vereist nog steeds veel werk.

Anime is al een van de goedkoopste animatieversies , omdat het qua stijl vergelijkbaar is. Anime is gemaakt om de animatiekosten te verlagen . Als je meer wilt weten over hoe Anime is ontstaan, kun je hier mijn artikel over de geschiedenis en het ontstaan van Anime lezen.

Er zijn veel animes die niet uit Japan komen, dus wees niet bang om ze te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld anime maken in Amerika.

Laten we eens kijken hoe animators werken en hoeveel het kost om 60 seconden aan animatie te maken.

Ten Eerste Is de Conceptfase

De animators zullen ruwe concepten en personages aan deze fase toevoegen.

Ze zullen kleine testanimaties doen en uitzoeken hoe de personages bewegen . Daarna beginnen ze de achtergronden, belichting en stijl van animatie te conceptualiseren.

Ze zullen ook genoegen nemen met een stemming en een kleur die bij het verhaal past . Deze fase is de meest creatieve en ook de enige fase waarin de meeste projecten gewoon doodgaan.

De Storyboardfase

Als het project de eerste fase overleeft, gaan de animators door naar de tweede fase.

De Storyboard- fase . In deze fase zullen de actie, de filmsets, de cuts en de compositie van het hele verhaal worden uitgetekend als referentie voor elke animatie . In deze fase worden ook de achtergronden en sets waarin het verhaal zich afspeelt ontwikkeld en getekend voor latere referentie.

De Animatiefase

In deze fase worden tot slot de daadwerkelijke Animaties gemaakt. De eerste keyframes worden gemaakt door de toonaangevende kunstenaars. Deze tekeningen tonen beweging en actie met grote openingen ertussen.

De ontbrekende animatieframes tussen deze keyframes worden dan elk afzonderlijk door veel animators getekend.

Er zijn tussen de 24 en 31 frames in één seconde van een Anime. Elk frame moet maximaal gedeeltelijk worden getekend. Dit is waar het meeste werk ligt en deze fase van het animatieproject is het meest tijdrovende en duurste onderdeel van het maken van een animatie.

De Snijfase

Dit is de laatste fase van het maken van een anime. In de laatste fase worden alle geanimeerde scènes geassembleerd, kleur gecorrigeerd en worden de laatste details en effecten, evenals muziek en voice-overs toegevoegd .

Ook in Japan en andere landen zijn er mensen die stemmen voor animatie doen als beroep en deze professionals zijn niet goedkoop!

Het kost veel werk om elke seconde van een anime te maken. Afhankelijk van waar je je bevindt, kan het maken van 60 seconden animatie tot drie weken of zelfs twee maanden duren.

Ik hoop dat je een beter begrip hebt van de hoeveelheid werk die komt kijken bij het maken van animaties. Het is veel, daarom is het animeren van animaties zo duur!

Welke Anime Was De Duurste Ooit Geproduceerd?

Volgens het Guinness World Records had de duurste anime ooit gemaakt een budget van 20 miljoen dollar . Je kunt de officiële vermelding op de Guinness-wereldrecordpagina hier vinden.

De naam van de anime door Katsuhiro Otomos is Steamboy Het werd uitgebracht in 2004 en was meer dan 10 jaar in ontwikkeling.

Volgens Wikipedia had de anime-film The Tale of the Princess Kaguya , gemaakt door Studio Ghibli, echter een budget van 49,3 miljoen dollar . Dit is bijna het dubbele van het budget van Steamboy. Het Wikipedia-artikel is hier te vinden.

Dit zijn dus de twee duurste Animes die ik persoonlijk kon vinden. Zoals je kunt zien, zijn animaties van hoge kwaliteit duur!

Hoe Groot Is De Anime-industrie In Japan?

Ik ben in Japan geweest en zelfs als je het zou proberen, zou je de invloed die Anime op Japan heeft niet kunnen negeren.

Overal waar je gaat, zie je Anime-personages die je producten verkopen zoals modellen, Animes die je uitnodigen in een winkel, Manga-winkels, Gaming-winkels die worden overspoeld door Anime-beelden en nog veel meer. In de binnenstad van Tokyo is Anime letterlijk overal.

De Japanse Anime-markt is booming sinds eind jaren negentig. Er is geen teken dat het snel zal vertragen. Het is nu een droombaan om binnen de Animatiebranche te werken.

Dus hoe groot is de anime-industrie in Japan? Bijna net zo groot als de Amerikaanse filmindustrie!

Wat Zijn De Beste Anime Studios Om Geld Te Verdienen?

Dit is een ingewikkelde vraag om te beantwoorden. Eén ding is echter zeker: ze verdienen niet veel met anime die op tv of streamingdiensten wordt uitgezonden.

Het verkopen van dvd’s van anime-shows is een grote inkomstenbron voor de anime-industrie, maar het is niet de enige bron.

Ik heb hier geen exacte cijfers, maar ik ga zeggen dat het meeste geld, net als bij andere Amerikaanse IP’s, uit de koopwaar komt. Verkoop van figuren, prenten en andere officieel gelicentieerde producten van de Anime. Het geld dat met merchandise wordt verdiend, kan gemakkelijk in de miljoenen lopen, afhankelijk van hoe succesvol de Anime is.

Is Het De Moeite Waard Om Je Eigen Anime Te Maken?

Je hebt gehoord hoe moeilijk en tijdrovend het is om een anime te maken en hoe duur het kan zijn. Persoonlijk zou ik nee zeggen!

Ik zou het bij het tekenen van mijn eigen Anime-illustraties houden . Start een webcomic als je een verhaal hebt dat je met de wereld wilt delen.

Het publiceren van een animatiefilm of geanimeerde tv-show is veel eenvoudiger dan het publiceren ervan. Je kunt op deze manier ook een publiek opbouwen. Je weet maar nooit, iemand zou erover kunnen struikelen en er een anime-tv-programma van kunnen maken.

Dat is precies dezelfde manier waarop One Punch Man begon!

Je kunt ook mijn gids vinden voor het tekenen van anime-ogen als je geïnteresseerd bent om te leren hoe je het kunt tekenen.

Gaat Anime Dood Door De Hoge Kosten?

Het zal niet! Hoewel animatie duur is om te maken, waarom denk je niet dat animatiestudio’s ze nog steeds maken?

Ze creëren en brengen nu meer animes uit dan ooit. Ze zijn ook erg winstgevend, ook al kunnen ze duur zijn. De anime-industrie is enorm vertegenwoordigd in Japan, maar ook in veel westerse landen.

Dus Anime zal niet zo snel sterven. Eigenlijk geloof ik dat de anime-industrie in andere delen van de wereld nog sneller zal groeien.